Απόστολος Καραμπίνης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

27 χρόνια επιτυχούς εμπειρίας, προσφέρουν στρατηγική και λειτουργική ηγεσία!

Ο κ. Απόστολος Καραμπίνης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Με σπουδές στην Οικονομία & τη Διοίκηση και έχοντας δημιουργήσει από πολύ νέος ένα δυναμικό χαρακτήρα, παρέλαβε το 1998 την τότε οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής φαρμακευτικής γάζας Karabinis Alfa- Gauze ΕΠΕ και τη μετέτρεψε σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική εταιρεία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, την KARABINIS MEDICAL SA, η οποία δραστηριοποιείται στο αναλώσιμο υγειονομικό, τις διαγνωστικές συσκευές και τα συμπληρώματα διατροφής. H εξαιρετική αυτή πορεία επιτευχθεί με συστηματική προσέγγιση, θέτοντας εφικτούς επιχειρηματικούς στόχους και εφαρμόζοντας ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες να κυριαρχήσουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, ο κύριος Καραμπίνης ίδρυσε την εταιρεία KRB SA, με αντικείμενο τη διαχείριση πνευματικής ιδιοκτησίας, (διπλώματα ευρεσιτεχνίας, copyrights κλπ.), καθώς και τη διακίνηση ιατροτεχνολογικων προϊόντων. Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής του πορείας, συμμετείχε σε διακεκριμένα think tanks, επιχειρηματικά δίκτυα και οικοσυστήματα. Δημιούργησε τμήμα έρευνας και ανάπτυξης με συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών, μέσα από το οποίο αναπτύσσονται καινοτόμα προϊόντα, κατοχυρωμένα από διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθώς και υπηρεσίες υγείας όπως το Hypertension & Diabetes Corner. Οι υπηρεσίες αυτές συμβάλλουν στην ενίσχυση της συμμόρφωσης σε άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, εγχείρημα το οποίο αναπτύχθηκε υπό την καθοδήγηση και το όραμά του.

Ο κύριος Καραμπίνης Απόστολος κατέχει τον τίτλο του εφευρέτη, καθώς ο ίδιος κατοχύρωσε τη διεθνή πατέντα του πρώτου ψηφιακού θερμομέτρου με εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού.

Σήμερα, η εταιρεία KARABINIS MEDICAL που αποτελεί και τον πυρήνα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία μεγαλύτερη από μισό αιώνα, στον ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα της Υγείας και έχει καταφέρει να είναι μια μεγάλη παραγωγική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία. Αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα μεγάλους και καταξιωμένους Διεθνείς Οίκους, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και τα δικά της προϊόντα υγείας, με υψηλή ποιότητα και κορυφαία τεχνολογία. Ο κ. Απόστολος Καραμπίνης υπήρξε ο οραματιστής αυτού του έργου και ταυτόχρονα ο άνθρωπος που οικοδόμησε γερά θεμέλια και ιδανικές συνθήκες για να εξελίξει την εταιρεία. Δημιούργησε εξειδικευμένο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, πανελλαδικό Δίκτυο Πωλήσεων, Τμήμα Εξαγωγών και μια δυναμική ομάδα ανθρώπων με τους οποίους μοιράζεται το ίδιο όραμα και κοινούς στόχους. Η εταιρεία εμπλουτίζει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών της στον τομέα της υγείας, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την επιστροφή αξίας στον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον.